Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Alap. Feltétel nélkül.
  2015-04-12 08:31:15, vasárnap
 
  Alap. Feltétel nélkül.

2015.04.11. 21:51



Nem arról lesz szó. Az ugyanis nincs, és nem is nagyon lesz. Írok inkább olyan feltétel nélküli alapokról, amelyek vannak. Ezek persze morálisan, közgazdaságtudományi és társadalomelméleti szempontból cseppet sem kifogásolható feltétel nélküli alapok, ezek szinte járnak azoknak, akiket megalapoznak. Nem járhat mindenkinek alap, és különösen nem járhat feltétel nélkül.

Itt van X.Y. Nyolcéves. Anyja munkanélküli. Apjáról nem tudunk. Nem, nem cigány, csak nyolcéves, az anyja munkanélküli, az apjáról nem tudunk. OK? Most képzeld, van ilyen. Neki nem tudunk feltétel nélküli alapokat biztosítani. Ez valószínűleg tényleg így van, de azért próbáljuk meg kibontani ennek a nem lehetségességnek minden szeletét.

Ott van Z.W. Harminciksz éves. Anyja egy kormányközeli lap munkatársa. Apjáról rengeteg tudunk. Még az Antall-kormánynak is adott tanácsot, nem ingyen, de nagyon jókat. Z.W feltétel nélkül és alapból kap havonta annyit, mint amennyi X.Y-nak egy évben nem jár, sem alapból, sem feltétel nélkül. Z.W nem nagyon tehetséges, nem mondanám, hogy retardált, de azért talán mégis. Van valami intézet, ahol Sámsonfalvy Dicső Eugén korai konzervatív írásait kutatja. Körülbelül kétszer annyit keres, mint egy egyetemi professzor, bár ebben benne van havi három független, közszolgálati poszt arról, hogy Orbán Viktornak nagyon jó a segge.

Emitt van A.B. Ő aztán nem Z.W. Ő Baudrillard-t olvas a metrón (azon egyetlen alkalommal, amikor gépjárműve sajnálatos lerobbanása miatt igénybe vette ezt a közlekedési eszközt, el is mesélte többeknek, hogy milyen érdekes a nép). Két jelzőjét is felkapta az értelmiségi közbeszéd az orbánista prefasizmusról. Neki tulajdonképpen nem is feltétel nélkül járt az alap, amikor még sokkal szimpatikusabb, európaibb, progresszívebb alapok jártak. Nem feltétel nélkül, hiszen ő egy nagyon fontos kutatást végzett, vagy végeztetett, vagy valami ilyesmi, a szolidaritás éthoszáról. Kurvaszép kutatás volt. Nem volt olcsó, de kurvaszép volt. Nyilván egészen más egy ilyen kifinomult haladó gondolkodású ember alapja, különösen akkor, ha frissen van dukkózva az az alap.

Amott van C.D, a mérsékelt, kritikus jobboldali fiatalember, aki mintegy mandinerből megmagyarázza az esztétáknak meg az eszmetörténészeknek, hogy mekkora mesügék (nem úgy értem, ő nem olyan, azért is szeretjük, most ez itt nem vicc, tényleg nem olyan), hogy mindenféle X.Y-oknak adnának itten alapot. Ő meg barátai soha nem kaptak feltétel nélkül alapokat olyan potentátoktól, akik Orbán Viktorral együtt élvezik a nívós magyar bajnoki labdarúgó mérkőzéseket, ha mégis, az más alap, azt le lehet osztani nyolccal, és utána még ki is lehet belőle vonni egy nagyobb számot. És akkor már alig marad valami. X.Y-t persze még ki lehetne taníttatni belőle. Azért még sem lehet mindent, nyolcéves és már reggelizne, az ilyenekből lesznek a cheguevarák.

Kissé távolabb E.F. a konzervatív festő, aki ugyan köröket sem tud rajzolni, de ha négyzeteket rajzol, akkor azok felfogható posztmodern székelykapuként, G.H. a meghatározatlan (mondjuk úgy, változó) pártállású rockzenész, akit elnyomtak a Kádár-rendszerben, hetente kétszer a televízióban nyomták el, négyszer a rádióban, I.J. a hetedosztályú futballista sőt futballcsapat, aki feltétel nélküli alapstadiont és hozzá színben és ízben passzoló thai alapmasszőrlányokat kapott adókedvezményekből és minisztériumi támogatásokból, K.L. akit huszonöt éve láttak utoljára, de mondjuk akkor Orbán Viktorral, ő alkoholista, és ötszázezer feltétel nélküli forintból tengődik, elég bonyolult rövidítésű alapítvány élén.

Minden feltétel nélküli alap egyenlő, de azért vannak egyenlőbbek. Vannak, amelyeket nem elemzünk túl, amelyek esetében magasabb szempontok érvényesülnek, amelyek nem kezdik ki társadalmunk jól megérdemelt fundámentumát. Meg hát ez csak tíz-húszmilliárdos mialap, az meg ezermilliárdos őalap lenne. És az tényleg sokkal több. Annyit nem tudunk kifizetni (sajnos valóban nem), ennyit viszont, ugye legalább meg lehet próbálni. És mindig sikerül. Valahogy mindig.

X.Y rohadtul elkúrta, anyut, aput, nagypapit, lecsoffant kisvárost, ahol semmi sincs, nyolcéves és ennyire el bírta kúrni, és még ő akar vonalzót, meg radírt, sőt meg néha abból a jégkrémből is, ami mellett olyan gyorsan megy el az anyu a közértben. Nem szabad elkapatni.


http://orulunkvincent.blog.hu/2015/04/11/alap_feltetel_nelkul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lehetségességnek, meghatározatlan, székelykapuként, orulunkvincent, prefasizmusról, húszmilliárdos, ezermilliárdos, tulajdonképpen, szimpatikusabb, progresszívebb, támogatásokból, hetedosztályú, közszolgálati, megmagyarázza, futballcsapat, potentátoktól, kifogásolható, minisztériumi, érvényesülnek, fundámentumát, kormányközeli, gondolkodású, munkanélküli, társadalmunk, valószínűleg, megalapoznak, szolidaritás, mérkőzéseket, televízióban, alapstadiont, sámsonfalvy, fiatalember, mandinerből, szempontból, posztmodern, baudrillard, ugyanis nincs, anyja munkanélküli, egyetemi professzor, közlekedési eszközt, értelmiségi közbeszéd, orbánista prefasizmusról, nagyon fontos, szolidaritás éthoszáról, ilyen kifinomult, nívós magyar, nagyobb számot, ilyenekből lesznek, konzervatív festő, televízióban nyomták, hetedosztályú futballista, tényleg sokkal, Sámsonfalvy Dicső Eugén, Orbán Viktornak, Orbán Viktorral,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Gábor Dénes gondolata  Gaál Viktor gondolata  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden szülő a lényével nevel.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A fenyő nem szép fa, (...)  802 esztendeje, 1222. április ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ébredj  Föld napja április 22  A Föld napja  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  György napra  Jó éjt  Facebookon kaptam Krisztina b...  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Próbálkozni kell ahhoz,  Egyszerűen  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  A fenyő nem szép fa, (...)  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Különös!  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Volt egy...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Volt egy...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Amit átélünk,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ugyanis nincs, anyja munkanélküli, egyetemi professzor, közlekedési eszközt, értelmiségi közbeszéd, orbánista prefasizmusról, nagyon fontos, szolidaritás éthoszáról, ilyen kifinomult, nívós magyar, nagyobb számot, ilyenekből lesznek, konzervatív festő, televízióban nyomták, hetedosztályú futballista, tényleg sokkal, lehetségességnek, meghatározatlan, székelykapuként, orulunkvincent, prefasizmusról, húszmilliárdos, ezermilliárdos, tulajdonképpen, szimpatikusabb, progresszívebb, támogatásokból, hetedosztályú, közszolgálati, megmagyarázza, futballcsapat, potentátoktól, kifogásolható, minisztériumi, érvényesülnek, fundámentumát, kormányközeli, gondolkodású, munkanélküli, társadalmunk, valószínűleg, megalapoznak, szolidaritás, mérkőzéseket, televízióban, alapstadiont, sámsonfalvy, fiatalember, mandinerből, szempontból, posztmodern, baudrillard, megérdemelt, rendszerben, végeztetett, alkoholista, esztétáknak, egyenlőbbek, cheguevarák, konzervatív, négyzeteket, biztosítani, lerobbanása, mindenkinek, értelmiségi, futballista, közlekedési, harminciksz, alkalommal, kormánynak, körülbelül, munkatársa, professzor, gépjárműve, tehetséges, reggelizne, rövidítésű, ötszázezer, alapítvány, szempontok, jégkrémből, lecsoffant, rockzenész, pártállású, kifinomult, éthoszáról, mindenféle, taníttatni, felfogható, ilyenekből, sajnálatos, jobboldali, többeknek, nyolcéves, forintból, közbeszéd, viktorral, orbánista, amelyeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.